Activiteiten in Neukirchen am Großvenediger en omgeving.

Op deze pagina staan verschillende bezienswaardigheden en activiteiten zowel geschikt voor volwassenen als kinderen. In de koptekst vindt u de verwijzingen naar de diverse websites.

Nationalpark Sommercard

Met deze kaart heeft u toegang tot maar liefst 60 bezienswaardigheden en activiteiten. Deze kaart biedt u uitstekende mogelijkheden om het Nationaal Park Hohe Tauern beter te leren kennen. Denk hierbij aan diverse kabelbanen, zwembaden en het openbaar vervoer in de regio.


Deze All-Inclusive kaart is gratis bij uw verblijf inbegrepen! 


csm_Nationalpark_Sommercard_037808f5a7.jpg

Nationalparkzentrum Hohe Tauern

Een aanrader is een bezoek aan het Nationalparkzentrum Hohe Tauern! Dit, relatief nieuwe, centrum is gebouwd in 2007 en bevind zich in Mittersill. In dit centrum bevinden zich de nationalparkwelten. Dit zijn acht verschillende ruimtes, die als het ware het Nationaal Park weerspiegelen. Als u door deze ruimtes heen loopt neemt u dus een kijkje in de natuur en cultuur van het Nationaal Park! Een van deze welten is de Adlerflug Panorama, waar diverse bergen van het Hohe Tauern Nationaal Park zijn nagebootst. Middels diverse films, die in deze ruimte worden getoond, maakt u kennis met de landschappen rondom de bergen van het Nationalpark Hohe Tauern.

Krimmler Wasserfälle

Gelegen in Krimml. Met een hoogte van 380 meter is het de hoogste waterval van Europa. Over deze lengte stort het water in drie treden naar beneden. Verschillende uitkijk punten langs de Gerlospaß, waaronder de parkeerplaats "Wasserfallblick", bieden prachtige uitzichten op de watervallen.

Logo_Wasserfall_Web.jpg

Schaubergwerk Hochfeld

Vlakbij het appartement vindt u deze historische kopermijn (2 km). Bij Gasthof Schutthof begint de wandeling van circa 1 uur naar de kloofwaterval om uiteindelijk bij de kopermijn uit te komen. In dit uur krijgt u een beeld van diverse boomsoorten en rotssamenstelling die de Hohe Tauern u biedt. Tijdens de rondleiding leert en ziet u meer over de omstandigheden waaronder men vroeger moest arbeiden.

Pinzgauer Lokalbahn

De smalspoor Pinzgauer Lokalbahn bestaat sinds 1898. Deze smalspoorlijn is niet alleen bij smalspoorfans een bijzondere atractie! Met regelmatig nostalgie ritten met stoom- of diesellocomotieven is dit een belevenis op zich voor jong en oud!

20191020_130739.jpg

De Großglockner Hochalpenstraße

Maar liefst 50 miljoen mensen volgden reeds de 48 km lange panoramische tolweg naar Oostenrijks hoogste bergtop. De Grossglockner Hochalpenstraße wordt dan ook door velen gezien als een van de mooiste bergwegen ter wereld.

Deze beroemde tolweg werd aangelegd tussen 1930 en 1935 en verbindt vandaag de dag de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Karinthië. Het was de eerste weg die een gemotoriseerde oversteek van de Alpen mogelijk maakte. 

Vandaag de dag dient de weg vooral als panoramaweg voor automobilisten, motorrijders, fietsers en mountainbikers. De bergweg is 48 km lang en loopt van Bruck in het Salzachtal over de Hochtor naar Heiligenblut tot aan de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner (3.798 m). De weg bevat zo'n 36 bochten en stijgt tot op zo'n 2.504 m. Langs de weg zijn er verschillende panoramaplatformen, speelplaatsen en informatiepunten te vinden. De Grossglockner Hochalpenstraße is toegankelijk vanaf begin mei tot eind oktober.

Fietsen in het Salzburgerland

Het Salzburgerland beschikt over 6000 fietsroutes en mountainbiketrajecten. De routes verschillen van makkelijke routes voor gezinnen tot meerdaagse fietstochten voor ambitieuze wielrenners. De fietsroutes van het Salzburgerland zijn aangesloten bij de Tauern-, Mozart- en Salzkammergutfietsroute.

Wandelen in het Salzburgerland

Het Salzburgerland staat met name bekend om zijn uitgebreide wandelmogelijkheden. Het landschap bestaat uit glooiende heuvels rondom de meren en groene bergen met steile toppen. Het Salzburgerland kent ruim 7200 km gemarkeerde wandelwegen waarvan 30% beschermt natuurgebied is. In de zomer zijn ruim 50 kabelbanen in werking waardoor ook wandelingen in het hooggebergte mogelijk zijn. Tot slot is er een aantal autovrije dalen waarin wandelbussen worden ingezet, dit maakt de wandelervaring compleet.

Het Kristall(zwem)bad

In de directe nabijheid van Neukirchen en Bramberg bevind zich het Kristallbad Wald-Königsleiten (gelegen in Wald). Het zwembad heeft naast een binnenbad, buitenbad en overdekte glijbaan een uitgebreide sauna, wellness ruimtes en fitness die tegen betaling te bezoeken zijn. Daarnaast is in het zwembad een restaurant aanwezig, "Kristallstüberl". De stube is sfeervol ingericht en is zowel vanuit het zwembad als van buitenaf te bereiken. U kunt hier genieten van een koffie, snack of een kleine maaltijd.

Natuurmeren

Voor wie meer van zwemmen in de natuur houd zijn er twee meertjes met kinderfaciliteiten. Eén van deze meertjes bevindt zich in Neukirchen aan de Tauernradweg en èèn in Hollersbach. Bij dit meer liggen ook een tennisbaan, een vollybalveld en een jeu de boel baan.

Arena Coaster in Zell am Ziller (Zillertal)

De rodelpret in het Zillertal zal niet alleen de kinderen razend enthousiast maken: de eerste Alpenachtbaan in het Zillertal staat garant voor plezier, actie en snelheid. De pret met de 1.450 m lange Coaster begint al bij het dalstation van de Zillertaler Arena in Zell en belooft dé zomer- en winterattractie te worden met zijn overvloed aan golven, steile bochten en jumps. Bovendien zorgen twee draaitollen van respectievelijk 360° en 540° voor extra adrenaline.

U bereikt het Zillertal over de nieuwe of de oude Gerlospas. De oude Gerlospas (na de tunnel bij Wald direct rechtsaf) heeft als voordeel dat u geen tol betaald en bovendien is de route ook mooier. De smalle en bochtige weg heeft prachtige uitzichten.

Copyright2022
Ontworpen en gerealiseerd door: